Satoshi Nakamoto gebruikte een enkele PC om 1.1M Bitcoin te ontginnen.

Sergio Dermain Lerner, een onderzoeker die bekend staat om de mijnpatronen van de oorspronkelijke Bitcoin (BTC) mijnwerker, heeft zijn aandacht gericht op de -blokken die door Satoshi Nakamoto worden gedolven.

Lerner heeft een voorproefje van zijn laatste bevindingen ter beschikking gesteld aan Cointelegraph. Zijn onderzoek is gebaseerd op het onregelmatige patroon van de Least-Significant-Byte (LSB) van het nonce-veld van het blok.

Afgelopen juni publiceerde Lerner een blog die verder ging dan zijn oorspronkelijke onderzoek uit 2013. Hij suggereerde dat Satoshi om een onbekende reden in de eerste vijf minuten van het blokinterval heeft afgezien van mijnbouw. Ook andere onderzoekers hebben het onderzoek van Lerner uitgebreid. TechMiX toonde aan dat alle door Satoshi gedolven blokken konden worden gegroepeerd in vijf manden, gebaseerd op de frequentieverdeling van de Nonce LSB-waarden.

Een nonce wordt bij elke nieuwe poging om een mijnbouwpuzzel op te lossen verhoogd. Blijkbaar gebruikte Satoshi’s apparatuur niet de gehele beschikbare nonce-ruimte, maar richtte hij zich slechts op een beperkt bereik. Lerner’s laatste onderzoek geeft aan dat Satoshi in plaats daarvan de nonce-waarde verlaagt:

Het bleek dat hermijnen een sterke neiging van het Patoshi-mijnbouwalgoritme aan het licht brengt om hogere nonces te kiezen bij het scannen van de binnenste nonce. Deze neiging suggereert dat de nonce werd verlaagd, wat het tegenovergestelde is van wat de Satochi-client versie 0.1 doet.

Dit leidt tot een interessantere conclusie die misschien een einde maakt aan de discussie over het type apparatuur dat Satoshi Nakamoto gebruikte:

Aangezien de nonce onbalans afneemt bij het analyseren van twee subranges samen, suggereert dit dat Patoshi de 5 subranges parallel heeft gescand, maar elke subrangschikking intern achter elkaar. Dit is in tegenspraak met een theorie dat Patoshi de eerste mijnboerderij van 50 onafhankelijke computers (of een ander sterk ontkoppeld systeem) gebruikte en ondersteunt de theorie dat Patoshi eenvoudigweg multi-threading in een high-end CPU deed.

Als Lerner’s conclusies juist zijn, zou dat meer geloofwaardigheid geven aan de hypothese dat Satoshi Nakamoto een enkel persoon was en geen team. Dit zou ook een andere spijker op de kop zetten in Craig Wright’s beweringen dat hij een Bitcoin-maker is, aangezien hij talloze malen heeft aangegeven dat hij tientallen computers heeft gebruikt om de vroege blokken te ontginnen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert