Bitcoin, Ethereum en XRP hebben de afgelopen week allemaal een sterke opwaartse beweging doorgemaakt. Nu BTC dichter bij de all-time highs komt, en zowel ETH als XRP nieuwe jaarlijkse highs inbrengen, welke prijsniveaus houden traders dit weekend in de gaten? Gebaseerd op eerdere prijsanalyses was het een kwestie van tijd voordat de grote caps uitbraken. Door recente parabolische bewegingen hebben we de belangrijkste prijsniveaus aangepast om te kijken.

Crypto Prijsoverzicht
BTC, ETH en XRP hebben de afgelopen week sterke rally’s gezien, waarbij BTC steeds dichter bij de hoogtepunten van alle tijden kwam. Alle ogen blijven gericht op XRP, dat zowel wekelijks als maandelijks beter presteert. Naast het feit dat Bitcoin een all-time high hertest nadert, hebben Ethereum en XRP nu hun jaarlijkse hoogtes bereikt, wat niet onopgemerkt mag blijven. We geven een aantal van de belangrijkste prestatiecijfers hieronder weer.

BTC, ETH, & XRP 30 dagen prestaties (1)

Bitcoin Technische Analyse
Alle ogen zijn gericht op Bitcoin als de grootste digitale asset door marktcap pogingen om de all-time highs opnieuw te testen. Ten tijde van dit rapport handelt BTC momenteel tegen 18.528 dollar. Bitcoin kraakte voor het laatst zijn all-time high van $19.665 in december 2017. Er bestaat geen twijfel over dat de traditionele marktrente dit jaar de drijvende kracht is achter BTC. Van institutioneel tot zakelijk zijn er dit jaar veel partijen die BTC begunstigen om verschillende fundamentele redenen. Door dit sentiment heeft BTC een stijging van +157% YTD bereikt tijdens een voor de wereldeconomie ongekend jaar. Naast de fundamenten houden we in dit verslag de nadruk op de technische factoren.

Bitcoin technische analyse
In een eerder rapport dat zich richtte op de Bitcoin-prijsanalyse, schetsten we dat BTC een nieuwe stijging kon zien als de $15.800-weerstand werd doorbroken. De prijsactie speelde zich af zoals gepland, en we waren getuige van een sterke opwaartse beweging na de aanvaarding van de $15.800. Deze rally heeft ons nu helemaal naar $18.500 niveaus geduwd. Op basis van de parabolische beweging hebben we nu de belangrijkste prijsniveaus aangepast om een oogje in het zeil te houden. Als BTC echt van plan is om de hoogtepunten van alle tijden opnieuw te testen rond de $20.000 – dan zal het op korte termijn $18.800 weerstand moeten kraken.

Door de overmatige vraag zal het interessant zijn om te zien of het door die muur heen kan. Als 18.800 dollar wordt afgewezen, zou je heel goed een afkoeling kunnen zien tot 16.500 dollar steun. Om het risico te beheersen, lijkt het erop dat handelaren een beetje meer dan $18.800 aan kooporders plaatsen om een potentiële stierenval te voorkomen. Op dit moment ziet Bitcoin er nog steeds solide uit op de grafieken, maar we zien dat er meer kapitaal wordt ingezet in alt-munten. We moeten niet vergeten dat veel FOMO op dit moment in crypto gaat. Veel eerste kopers hebben geen idee dat BTC in gefractioneerde eenheden kan worden gekocht. Dit drijft de vraag naar altmunten op, die uiteraard voor beduidend minder geld kunnen worden aangekocht.

Ethereum Technische Analyse

Etherische technieken zijn al een tijdje bullish, en we stellen dat er meer voordeel te halen valt uit het brouwen. Vorige week werd in de ETH-prijsanalyse opgemerkt dat traders op zoek waren naar nieuwe jaarlijkse highs. Ondanks de korte terugval die ETH recentelijk ondervond, wezen de technici op meer bullish momentum. Een paar dagen later baant ETH zich een weg door $490 levels om nieuwe jaarlijkse highs in te zetten. Met ETH die momenteel rond de $540 handelt, hebben we de belangrijkste levels geüpdatet om naar te kijken.

Ethische technische analyse
Gebaseerd op recente prijsactie, is $490 nu een belangrijk ondersteuningsniveau om de wacht te houden. Zolang ETH boven de $490 zweeft, stellen we dat de digitale asset op korte termijn een weerstand van $575 zal testen. Zoals in de bovenstaande grafiek is aangegeven, heeft ETH de afgelopen maand een achterstand opgelopen op BTC en XRP. Wij denken dat ETH deze spread zou kunnen heroveren en op korte termijn beter zou kunnen presteren. Ondanks het feit dat we niet ingaan op de fundamenten, kan men gemakkelijk beargumenteren dat ETH nu meer use cases heeft als je naar DeFi en de uitrol van ETH 2.0 kijkt. Het tempo van de verandering, de indicator aan de onderkant van de grafiek, is ook vrij laag gezien de recente rally. Dit vertelt ons dat er nog steeds sprake is van een positief momentum.

XRP Technische Analyse
Tot slot volgen we de XRP-technieken al maanden met het argument dat ze klaar zijn om op te stijgen. In de meest recente XRP-prijsanalyse hebben we het belang van $0,295 aan weerstandsniveaus op basis van historische prijsactie benadrukt. Er werd opgemerkt dat als XRP dit niveau zou kunnen accepteren, het waarschijnlijk de jaarlijkse hoogtepunten opnieuw zou testen. XRP heeft uiteindelijk een weerstand van $0.295 geaccepteerd en handelt momenteel bij $0.447. XRP heeft nu BTC en ETH op het wekelijkse en maandelijkse niveau overtroffen. Gebaseerd op de sterke impuls omhoog, hebben wij zeer belangrijke prijsniveaus aan horloge aangepast.

Technische analyse XRP
De opwaartse beweging van XRP op dit moment is geen grap. Dit wordt verder ondersteund door het ROC, de indicator die onderaan de grafiek wordt beschreven. De digitale aanwinst is getuige van een van de sterkste impulsen in jaren. Ondanks het feit dat XRP aan het momentumzijde erg zwaar wordt, hebben we prijsniveaus geschetst die niet genegeerd mogen worden. Op dit moment zal XRP hoogstwaarschijnlijk het bullish sentiment behouden zolang $0,43 niet wordt afgewezen. Als dit het geval is, zal XRP zich op korte termijn richten op een weerstand van $0,46. Als de weerstand van $0.46 wordt geaccepteerd, zoek dan naar een snelle beweging naar $0.54 niveaus. Dit zal een belangrijke weerstand zijn voor XRP om te breken. Als de weerstand van $0,54 niet kan worden gebroken, zoek dan naar een short-cool off voor het laatste eind van het jaar naar $0,85 en verder.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert