Når bitcoins pris eksploderer til nye højder efter udviklingen i 2020, er det tid for detailinvestorer at deltage i BTC-festen?

På trods af kort nedbrud til under $ 4.000 i midten af ​​marts likviditetskrise, har bitcoin været i tår gennem 2020. Årets sidste kvartal har vist sig at være usædvanligt bullish for kryptovalutaen, da den mere end fordobles i værdi, brød det eftertragtede. $ 20.000 niveau og malede en ny heltidshøjde lidt over $ 24.000.

Efter at være blevet adopteret fra institutioner, fejrede investorer og betragtet af massemedier som et alternativ til guld, er den primære kryptokurrency blevet en af ​​de mest effektive aktiver i dette udfordrende år.

Selvom denne tyrkørsel ligner 2017’s prisaktioner i en udstrækning, er en del væsentligt anderledes – detailinvestorer syntes fraværende indtil for nylig. Ikke desto mindre viser data, at deres interesse har været stærkt for nylig med BTC, der sejler ind på ukendt område, hvilket rejser et par spørgsmål – hvorfor er bitcoin mere attraktivt for masserne, når prisen stiger, og er der en anden bølge af detail-FOMO på vej på denne måde?

2020: Forventninger vs. Virkelighed

Da det nye århundrede begyndte, var det primære fokus inden for kryptovaluta-samfundet på den kommende Bitcoin-halvering. Planlagt at finde sted i midten af ​​2020 blev det udråbt som en betydelig spilskifter, som ville bremse produktionen af ​​nye mønter endnu mere. På baggrund af historiske data forventede de fleste bitcoin-tilhængere et betydeligt prisforhøjelse efter den længe forventede begivenhed.

Mens halveringen faktisk ankom og skar halvdelen af ​​antallet af nye mønter oprettet med hver blok, vil 2020 mest blive husket med det, der kom ud af Kina – COVID-19-virussen.

Denne pandemi, der spredte sig over hele verden i løbet af få måneder, ramte alle de vigtige steder – folks sundhed, frihed, relationer, virksomheder, trivielle hverdagsaktiviteter og sidst men ikke mindst – globale økonomier.

De fleste regeringer reagerede ved at indlede fuldstændige lockdowns i forsøg på at bremse sygdommen. Mens det stadig er usikkert, om disse ekstreme foranstaltninger hjalp folk eller blot forlængede det uundgåelige, blev en ting tydelig – de påvirkede utallige menneskers økonomiske liv. For at lette smerten begyndte regeringerne at udskrive for store mængder fiat-valutaer for at distribuere dem blandt deres egne borgere.

Hvem har haft størst fordel af de billioner af fiat-valutaer, der kom ind i verdensøkonomier, kan stadig diskuteres. Imidlertid førte denne udvikling til utilsigtet at promovere bitcoin.

Hvordan tiltrak Bitcoin “smarte penge?”

Som nævnt ovenfor benyttede institutioner, fremtrædende investorer og enkeltpersoner med stor nettoværdi denne mulighed og begyndte at akkumulere. Paul Tudor Jones III var blandt de første. Den berømte hedgefondsforvalter købte bitcoin og mente, at den vil tjene som en afdækning mod potentielt stigende inflation.

Mere fulgte – gennem sit NASDAQ-noterede business intelligence-firma MicroStrategy købte Michael Saylor millioner af dollars i BTC til virksomheden og sig selv. Store hedgefonde som One River Asset Management og Ruffer Investment gjorde det samme, mens Wall Street-giganten Guggenheim Partners indgav et dokument til SEC for at allokere op til $ 500 millioner i BTC.

De såkaldte „smarte penge“ – hvilket betyder institutioner, markedshavne, centralbanker, fonde og andre finansielle fagfolk, der kontrollerer betydelig kapital – retfærdiggjorde deres beslutninger ved at skitsere BTC’s begrænsede udbud, digitale knaphed og potentiale til at være et værdibud.

Så hvad enten det er en effekt af halveringen eller de betydelige beløb, der er allokeret i BTC fra store investorer eller sandsynligvis begge, oplevede bitcoin massiv prisvækst i de sidste par måneder. Aktivet mere end fordoblede sin værdi siden begyndelsen af ​​oktober og kortlægger for nylig en ny heltidshøjde over $ 24.000.

Kommer detailinvestorer endelig på BTC-toget?

Og mens „smarte penge“ begyndte at komme ind i BTC-rummet under den første bølge af COVID-19-pandemien, var detailinvestorer fraværende.

Dette er individuelle investorer, der ikke har tid, dygtighed eller værktøjer til at foretage en grundig markedsanalyse. Som sådan tager disse gennemsnitlige investorer typisk økonomiske beslutninger ved at stole på massemediedækning, instinkt eller blot følge de hørte.

Bitcoin kan være et perfekt eksempel på dette, og Google Trends-data er typisk en god indikator for deres adfærd. Som nedenstående grafer viser, er de verdensomspændende søgninger efter „bitcoin“ og „køb bitcoin“ steget til årlige højdepunkter lige inden for de sidste par uger – da aktivet steg i luften til og over $ 20.000.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert